Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Camp de Tarragona, del sector de Montblanc, van detenir ahir aquest dijous un home de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Reus, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Els fets van tenir lloc al voltant de les 19:30 hores a la carretera C-14, a Vilaverd (Conca de Barberà) quan la conductora d’un turisme va alertar, a través del 112, que l’autocar d’una línia regular que transportava diversos passatgers circulava de manera temerària per aquesta via en sentit l’Espluga de Francolí.

Una patrulla de trànsit va localitzar el vehicle i va observar que el seu conductor frenava i accelerava constantment, feia ziga-zagues i envaïa el sentit contrari de la circulació, la qual cosa va obligar diversos vehicles a efectuar maniobres evasives per tal d’evitar una col·lisió. Un cop el van poder aturar en un punt segur d’aquesta via, els agents van comprovar que a la cabina hi havia dues llaunes de cervesa de 500 ml cadascuna i que el xofer presentava símptomes evidents d’anar sota els efectes de l’alcohol.

En la prova d’alcoholèmia l’home va donar una taxa d’1,33 mg/l. Tenint en compte que es tractava del xofer d’una línia regular de transport de passatgers per carretera i que la taxa màxima permesa per a conductors professionals és de 0,15 mg/l, els mossos van detenir-lo per superar en gairebé nou vegades la taxa màxima.

L’autocar que es va aturar, havia sortit de Tarragona cap a l’estació de Valls (Alt Camp), on hi van baixar uns trenta usuaris. Seguidament el vehicle es va posar en marxa a través de la C-14 en sentit l’Espluga de Francolí amb dos passatgers, els quals finalment davant aquesta situació van optar per continuar el trajecte amb els seus propis mitjans.

Atès que el xofer va ser traslladat a dependències policials, un altre conductor de la companyia es va haver de fer càrrec del vehicle immobilitzat a la via.

Els mossos, després de prendre declaració al detingut, el van deixar en llibertat el divendres al matí i el van citar per a un judici ràpid que se celebrarà demà als jutjats de Valls.