Quatre nens i nenes de les escoles de l’Espluga han donat el tret de sortida aquest dijous a les festes de Nadal amb l’encesa de l’enllumenat des de la plaça de l’Església on enguany s’ha instal·lat l’arbre de Nadal. Amb la posada en marxa de la il·luminació nadalenca s’enceta la programació d’activitats que proposa una quarantena d’iniciatives fins al 5 de gener.

Desenes de motius nadalencs van activar-se al voltant de dos quarts de 7 del vespre omplint de llum i colors els principals carrers del municipi. Va ser en un acte presentat per les presentadores del programa Xerrar va bé de l’EFMR, Dulci Álvaro i Rosa Salvadó, i amb l’acompanyament dels grallers i Gegants Neolítics de l’Espluga. Un any més, també s’hi va sumar la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga obsequiant els més petits amb globus.

Aquest 2019 l’arbre de Nadal s’ha instal·lat a la plaça de l’Església

Els encarregats de prémer el botó de l’encesa de l’enllumenat van ser els alumnes de P5 Chloe Espasa i Alejandro Noe Najera de l’Escola Martí Poch i Ruth Carreras i Aran Sotillo de l’Escola Vedruna.

Menys inversió en enllumenat nadalenc

Aquest 2019 l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha invertit uns 2.200 euros en 900 metres de leds per reparar l’enllumenat del carrer Lluís Carulla perquè, segons el govern, era un dels punts més malmesos. L’executiu local considera que així es podrà allargar la vida útil de les estructures.

La inversió no s’ha salvat de les crítiques de l’oposició, ja que en el darrer ple municipal Junts per l’Espluga va retreure al nou govern que ara hi inverteixi quan en l’anterior mandat i en campanya electoral havia carregat contra la política de promoció econòmica de l’anterior govern per la seva important despesa en enllumenat nadalenc. El regidor de Comerç, Enric Mercadé, va remarcar que es tracta d’una actuació de manteniment i va recordar que estan treballant amb uns pressupostos dissenyats en l’anterior mandat.

L’aposta econòmica en enllumenat nadalenc en aquest exercici s’ha reduït gairebé un 80% en comparació amb l’any passat quan es van destinar uns 10.000 euros en la renovació de la il·luminació que guarneix l’Església Vella i es va muntar per primera vegada l’arbre de leds de grans dimensions.