L’Ajuntament de l’Espluga i l’Associació del Pessebre Vivent han convocat els veïns del Capuig i el Castell, per primera vegada, a una reunió informativa sobre la logística de l’esdeveniment que transforma els dos barris durant el mes de desembre i que hi porta prop de 3.000 visitants. L’entitat organitzadora ha treballat des de l’estiu de forma coordinada amb les regidories de Cultura, Serveis Municipals i Turisme per millorar el dispositiu de muntatge i desmuntatge, de mobilitat i d’accessos, per garantir la bona convivència amb la vida diària dels nuclis històrics de l’Espluga.

Aquest dimarts, els regidors Enric Mercadé i Xavier Rosell, i el coordinador del Pessebre, Xavier Lozano, van donar totes les explicacions i van recollir les propostes del veïnat en una trobada convocada a la Sala Polivalent de l’Antic Hospital. 

15 carrers afectats

El recorregut del Pessebre Vivent i els seus accessos afecta una quinzena de carrers del centre, el Capuig i el Castell, en un tram de 500 metres de representació, on s’habiliten una quarantena d’escenes. Aquest any, l’organització ha fet importants canvis al recorregut per tal d’afectar menys les zones de pas dels veïns al carrer dels Penitents, Ametllers i Abadia, mantenint, com el 2017, el pas obert a la plaça del Castell i el pas provisional al carrer del castell.

Muntatge als carrers i restriccions d’aparcament

Aquesta setmana ha començat el muntatge exterior del Pessebre Vivent, un cop enllestides la majoria d’escenes interiors, on es treballa des de l’agost. Per això, aquests dies ja es començaran a restringir algunes places d’aparcament, sempre garantint al màxim el pas dels veïns i les mínimes molèsties. La informació dels carrers tallats o restriccions d’aparcament es donaran mitjançant pregons i eBando i també es pot consultar al web pessebredelespluga.com