Un any més les Piles comença amb els preparatius pel seu 10è Mercat de Santa Llúcia, on més d’una trentena de parades artesanes oferiran els seus variats productes.

Aquesta festa, serà el diumenge 15 de desembre de 10 a 14 h, i a més de potenciar l’artesania, el que vol és difondre l’esperit solidari. Comença amb un esmorzar per la marató de TV3, on s’hi pot esmorzar pa amb tomàquet, ous ferrats, bacó i xistorra, tot són productes de proximitat donat per entitats i empreses, per tal que la gent donin la voluntat per esmorzar i aquesta sigui íntegra per la marató.

Durant el matí hi haurà tallers solidaris com el de “polseres Candela”, o la paradeta de les segones oportunitats: on tothom qui vulgui podrà portar a l’Ajuntament productes, petits electrodomèstics, coses que tingueu a casa i estiguin en bon estat i no utilitzeu, les quals es vendran a un preu mòdic, que anirà íntegrament per la marató també.

Els grallers de Santa Coloma faran recorreguts tocant pel mercat, i a les 13.30 es realitzarà el Sorteig del lot de Santa Llúcia. Aquest consisteix en tres paneres que es realitzen amb la petita aportació que fa cada paradista per participar en el mercat, i que la canalla de les Piles van venent a la gent durant el matí.

Tothom qui vulgui posar una paradeta artesana, encara hi és a temps fins aquest dissabte dia 7 de desembre, enviant un e-mail a: turismelespiles@lespiles.cat. És gratuït posar una paradeta, únicament es demana la voluntat de donar un petit producte de la paradeta per fer les paneres solidàries.