El Pessebre Vivent de l’Espluga ha posat a la venda aquest diumenge 1 de desembre les entrades anticipades per les 16 representacions d’aquest any a través de l’App ‘Pessebres Vivents’ de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, els webs pessebredelespluga.com i a www.pessebresvivents.cat i presencialment a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí. Per primera vegada, tant les entrades on-line, com a taquilla o anticipades a l’Oficina de Turisme tindran data i hora de visita. La prova pilot per alleugerir cues que es va fer el 2017 amb les entrades per internet va ser positiva, i enguany s’aplicarà a tots els visitants.

Aquest any les representacions seran per primera vegada 4 dies: 26, 27, 28 i 29 de desembre a les 18h, 18.30h, 19h, 19.30h.  En les últimes edicions s’han consolidat els prop de 3.000 visitants.

Acord amb el Museu del Pessebre de Catalunya i els Museus de l’Espluga

Una altra de les novetats d’aquest any serà l’obsequi a tots els visitants del Pessebre Vivent d’un val 2×1 a bescanviar per entrades al Museu del Pessebre de Catalunya, a Montblanc, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga –on hi ha també una col·lecció de diorames de pessebres-, a la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga –pels nuclis medievals on es representa el pessebre- amb realitat virtual, a les Coves de l’Espluga –ruta museïtzada sobre la prehistòria a la 7a cova més llarga del món en conglomerat on es van representar pessebres vivents des de 1967 a 1977- i a la Fassina Balanyà, antiga destil·leria d’alcohol de l’Espluga.

En paral·lel les persones que visitin aquests equipaments durant el mes de desembre rebran un val de descompte del 10% per visitar el Pessebre Vivent. A més, els dies 28 i 29 de desembre, durant l’estona d’espera a la visita, els visitants podran entrar gratuïtament al Micvé jueu situat al carrer del Mig, amb personatges de realitat virtual i part de la Ruta Templera i Hospitalera. També es repartirà gratuïtament Caldo Aneto i una torrada amb botifarra negra de l’Espluga a tots els visitants.

Nou naixement del Pessebre de l’Espluga 2019 – Foto Xavier Lozano

El nou espot desvetlla escenes

Aquest 1 de desembre també comença la campanya de comunicació del Pessebre Vivent de l’Espluga, amb anuncis de ràdio i televisió i també a les xarxes socials. Aquest any, l’espot televisiu mostra l’essència d’algunes de les escenes més especials i que s’estrenen o transformen aquest any. El detall de les novetats es donarà a conèixer en els propers dies.

S’hi poden veure però alguns elements d’especial rellevància per l’Espluga: els fruits de la terra, simbolitzats en la vinya i el vi, la producció pastissera, amb un forn de pa, i l’artesania, amb la forja de ferro, ofici tradicional encara viu a l’Espluga. També l’esforç del treball amb el fuster, el concepte de l’espiritualitat i el relat bíblic del Pessebre –amb una nova sinagoga- i una nova visió del naixement de Jesús, molt més humana i íntima.