L’Ajuntament de l’Espluga s’ha vist obligat a replantejar la sol·licitud de finançament del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya (POUSC). El consistori tenia com a prioritat el porjecte per lluitar contra el despoblament mitjançant la promoció pública a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil.

La Generalitat de Catalunya va comunicar que el projecte previst per rehabilitar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil per fer-hi habitatge social no entraria en la convocatòria, una setmana abans del tancament del termini.

En comptes d’aquest projecte, l’Ajuntament demana ara finançament per canviar el 90% de l’enllumenat del municipi, que encara no és de tecnologia LED. En paral·lel, també es presenta la millora del carrer Joan Maragall que connecta el Casal amb el pavelló del Casal, la piscina municipal, el parc del Rovelló i l’Escola Vedruna per tal de gestionar més aparcament i una millor mobilitat.

Les línies de subvenció del POUSC són per als exercicis del 2020 al 2024. D’altra banda, des de l’executiu local asseguren a TAC12 que el projecte d’habitatge social a l’antiga caserna no s’aturarà i que es segueix amb la modificació del POUM per tirar-ho endavant, però sí que la negativa del POUSC obliga a replantejar el calendari i les vies de finançament.