La Conca de Barberà prepara desenes d’actes per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones. La intenció és oferir espais per reflexionar, sensibilitzar, fer pedagogia i reivindicar tota la tasca feta i que falta per fer per tal d’erradicar la violència masclista.

S’han preparat diversos actes que s’allargaran fins al proper 15 de desembre, organitzats a través del Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca. L’acte central tindrà lloc el proper dilluns 25 de novembre quan es farà la lectura del manifest del Dia Internacional contra la violència de gènere a càrrec de les conselleres comarcals de la Conca. Tindrà lloc al Palau Alenyà, seu del Consell Comarcal, a les 17:30h de la tarda. Acte seguit s’inaugurarà l’exposició ‘Juntes contra la violència de gènere’, que es podrà veure al pati central fins al 8 de desembre.

També s’ha programat el taller ‘Estimar no fa mal’ a través del projecte La Carpa al Pati de l’Oficina Jove. Es tracta d’un espai participatiu i informatiu als centres d’educació de secundària per sensibilitzar sobre aquest tema. Es farà el 3 de desembre a l’Espluga, el dia 4 de desembre a Santa Coloma i el dia 19 a Montblanc.

La psicòloga del SIAD impartirà també el taller ‘L’art de dir no’ a Solivella (28 de novembre), L’Espluga de Francolí (3 de desembre), Santa Coloma (4 de desembre) i Montblanc (10 de desembre). També es farà un contacontes per la igualtat a les escoles, concretament a la Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí el dia 21 de novembre i a Vilaverd el 28 de novembre.

Finalment, un altre dels actes serà la representació de l’obra de teatre ‘Divorciades, Evangèliques i Vegetarianes’ a càrrec del grup de teatre Fila Zero de Montblanc. Es representarà el dia 24 de novembre a Montblanc, al centre cultural Sant Jordi a les 18:30h, a l’Espluga el 13 de desembre al Casalet i a Santa Coloma el 15 de desembre al teatre de l’Estrella.