L’Ajuntament de Montblanc està treballant per impulsar el cinema del Casal Montblanquí per tal d’apropar a més montblanquins i montblanquines al setè art. A més de la programació habitual de pel·lícules que es realitza cada cap de setmana, aquesta tardor s’iniciarà un cicle d’Òpera amb retransmissions de les escenificacions més emblemàtiques del Bello Canto universal.

Per primera vegada, doncs, es podrà veure òpera al cinema montblanquí. Per aquesta tardor hi ha programades dues sessions del compositor Giusseppe Verdi: La Traviata i Il Trobatore. La Traviata es retransmetrà aquest proper dissabte 16 de novembre a les 6 de la tarda al Cinema del Casal Montblanquí enregistrada al Teatre Real de Madrid. L’òpera de Verdi està dirigida per Renato Palumbo amb David McVicar a direcció d’escena i Tanya McCallin a l’escenografia i vestuari, amb Ermonela Jaho en el paper de Violetta Valery , Francesco Demuro com a Alfredo Germont i Juan Jesús Rodríguez Encarnant a Giorgio Germont. Una història que Verdi consagra com a mite a través d’una música carregada amb una profunda humanitati de l’excel·lent recreació psicològica dels personatges de la seva psicologia.

La segona sessió, amb Il Trovatore, tindrà lloc el dissabte 7 de desembre a les 6 de la tarda al mateix Cinema del Casal montblanquí.

Podeu adquirir les entrades de manera anticipada a la pàgina web del circuit urgellenc (www.circusa.com) per un valor de 7,5 euros, o a 9 euros a la taquilla del Cinema del Casal el mateix dia de la projecció. Els majors de 65 anys o els membres de família nombrosa poden comprar la seva entrada en qualsevol moment al preu reduït de 7,5 euros.