El dissabte 9 i el diumenge 10 de novembre al matí tingué lloc una nova activitat inclosa a #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de l’enogastronomia i els productes de proximitat que organitza l’Ajuntament de Montblanc.

A les instal·lacions d’Aromis de Montblanc tingué lloc la collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. A l’agost es va fer l’activitat de plantar els bulbs de safrà i en aquesta ocasió els participants tingueren l’oportunitat de collir el safrà i posteriorment esbrinar les flors.

El taller l’impartí el Joan Cartanyà, productor de safrà que ha recuperat el seu conreu a la Conca de Barberà, qui ensenyà a les famílies la tècnica per recollir les flors i extreure’n els brins de safrà. A més, els participants gaudiren d’un esmorzar amb productes locals i de temporada.

Imatge: Cedida

Últimes experiències de #Safrània365

La collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors és una de les últimes experiències de #Safrània365 programades per l’Àrea de Turisme de Montblanc per aquest any. Es tancarà el cicle d’activitats el proper dissabte 7 de desembre amb dues propostes. Al matí es realitzarà una nova sessió d’«A la vinya, en família» una gimcana a les vinyes i el celler de Mas Foraster. Aquesta activitat es va estrenar amb èxit el passat juliol. A les 7 del vespre el tast de vins titulat «Set tota la vida» tancarà l’edició d’enguany de #Safrània365.