L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, en comunicat, explica que s’està iniciant una roda de contactes amb les persones que van partir afectacions a negocis i habitatges arran de la riuada del passat 22 d’octubre de 2019 per tal de facilitar-los la informació en relació a les ajudes públiques a les quals es poden acollir de moment.

El que fa l’Ajuntament aquests propers dies és constatar si l’establiment o habitatge compleix els requisits que marca l’ajuda i a partir d’aquí, si s’escau, iniciar la tramitació d’aquesta.

En relació a les afectacions en terrenys agrícoles i horts encara no es coneix si hi haurà possibles ajudes, en tot cas, des de l’Ajuntament de l’Espluga s’està en contacte amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, per poder coordinar qualsevol acció que pugui donar cobertura a aquest tipus d’afectacions.

Per altra banda, l’Alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal i la 1a Tinent d’Alcaldia, Aida Morgades, es van reunir la setmana passada amb representants dels departaments de Presidència i Governació de la Generalitat i també amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, per tal d’establir contacte directe i coordinar les properes accions.

L’Alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal i la 1a Tinent d’Alcaldia, Aida Morgades reunits amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. Imatge: Ajuntament de l’Espluga

En paral·lel, segueixen les tasques de neteja i desbrossament de la llera del riu, d’arranjament de camins municipals i també de reposició i millora de les instal·lacions d’electricitat i telecomunicacions. Per últim, es recorda que si hi ha algun veí o veïna encara no ha notificat els danys ho pot fer a l’Ajuntament en horari d’oficina.