L’Espluga de Francolí ha obert aquest dijous 17 d’octubre la nova convocatòria de pressupostos participatius, és ja la quarta edició i aquest any s’incrementa la inversió.

Des d’aquest dijous i fins al 25 d’octubre es podran presentar les propostes presencialment a l’Ajuntament o per correu electrònic. La convocatòria segueix amb el creixement dels 2 últims anys i amplia en 2.000 el seu pressupost, assolint la xifra de 22.000 euros.

El primer pas per iniciar el procés dels Pressupostos Participatius és el de proposar diverses actuacions i projectes als quals es podrien destinar aquests diners. Les propostes les poden fer els majors de 16 anys empadronats a l’Espluga entre els dies 17 i 25 d’octubre. Un cop s’acabi el termini de presentació de les propostes, aquestes seran validades per una comissió tècnica municipal. Posteriorment, a partir de 6 de novembre i fins el 20, tots els espluguins i espluguines podran votar la proposta que més els hi convenci per tal d’invertir-hi els 22.000 euros.  

El nou govern vol incrementar la participació ciutadana en aquestes votacions, però reconeix que enguany ha tingut poc marge de maniobra. Entre altres millores, de cara al 2020 volen avançar el calendari de la convocatòria.