L’Ajuntament de Montblanc i Circuit Urgellenc volen potenciar la programació del cinema del Casal Montblanquí amb diverses novetats que es duran a terme els propers mesos.

Una de les més destacades és la projecció d’òpera al cinema, que es farà per primera vegada a Montblanc. Concretament s’han programat dues sessions d’òpera: La Traviata es podrà veure el dissabte 16 de novembre a les 6 de la tarda i Il Trovatore, que es projectarà el dissabte 7 de desembre a les 6 de la tarda. «Les òperes és un contingut que s’ha introduït a moltes ciutats amb molt bona resposta de públic, i d’aquesta manera portem la cultura també al cinema», ha explicat el gerent de Circuit Urgellenc, Pere Aumedes.

També s’ha programat una nova edició del cicle CINC de cinema infantil en català. Es faran quatre projeccions durant els mesos d’octubre i novembre. Aquest diumenge 20 d’octubre es farà la primera projecció amb la pel·lícula ‘El parc màgic’. El dia 27 d’octubre es podrà veure ‘Toy Story 4’, el 3 de novembre la pel·lícula ‘Tabaluga i la princesa de gel ‘ i 10 de novembre es podrà veure la pel·lícula ‘Playmobil: la pel·lícula’. Les entrades oscil·laran entre els 7,5 i els 9 euros.

En aquest sentit, la regidoria d’educació i benestar social posarà a disposició dels alumnes de primer i segon de primària de les escoles de Montblanc entrades gratuïtes per assistir a dues de les sessions del cicle de cinema infantil. En total són 160 alumnes i un total de 320 entrades. «Creiem que és una bona oportunitat per gaudir en família del cinema. Demanem a les famílies que si no utilitzen les dues entrades que les regalin a altres nens i nenes que en vulguin gaudir». ha explicat la regidora Carme Pallàs.

Finalment, aquest cap de setmana tindrà lloc també una nova projecció del Cicle Gaudí, que programa una vegada al mes films de producció catalana que no tenen tant de recorregut als cinemes comercials. Aquest dissabte 19 d’octubre es projectarà, a les 19:45 del vespre, la pel·lícula ‘La vida sense la Sara Amat’.

La regidora de cultura, Judit Pere, assegura que «volem potenciar el cinema com un actiu cultural més de Montblanc, amb projeccions i activitats diverses, que esperem que siguin d’interès per als ciutadans».

ÀUDIO: La regidora de cultura, Judit Pere, parla de la programació

Més abonat al cinema per garantir el seu futur
L’empresa Circuit Urgellenc gestiona el cinema del Casal Montblanquí des del 1995. Ara fa un anys, l’any 2014, es va instal·lar una màquina que permet projectar pel·lícules de manera digital, possibilitant d’aquesta manera oferir pel·lícules d’estrena molt més actuals.

També des de fa uns anys, el cinema gaudeix d’unes promocions per las abonats, que fa que veure pel·lícules al cinema Casal Montblanquí sigui molt econòmics. Ara mateix hi ha uns 120 abonats, però des de l’empresa asseguren que l’òptim seria arribar als 200 socis. «Si ho aconseguim podrem parlar d’un futur molt més estable», diu Pere Aumedes. És per aquest motiu que des de Circuit Urgellenc i des de l’Ajuntament han animat als montblanquins i montblanquins a fer-se socis del cinema. Els abonaments es poden fer des de 7 euros al mes per als més petits, fins a 9 euros al mes els adults.

ÀUDIO: Pere Aumedes, de Circuit Urgellenc, explica l’òpera

ÀUDIO: Aumedes parla d’incrementar el número d’abonats