El consistori espluguí ha aprovat aquest matí, per unanimitat, la moció de rebuig a la sentència del procés impulsada per l’Associació de Municipis per la Independència amb la qual demana l’amnistia dels presos polítics i la defensa del dret d’autodeterminació.

Tots els grups municipals, Som Espluga, Junts per l’Espluga i Nova Espluga han votat a favor d’una moció que dona resposta a la sentència i referma la unitat d’acció dels grups municipals de l’Ajuntament de l’Espluga pel que fa a les qüestions relacionades amb la independència.

Els representants polítics també han fet una crida perquè la ciutadania continuï mobilitzant-se contra la sentència i en favor de la llibertat dels presos i exiliats. D’altra banda, els grups han informat que els 11 regidors donaran la dieta de l’assistència al ple extraordinari a la caixa de solidaritat en benefici de les persones represaliades.