L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal, va explicar a l’Ajuntament a Casa de l’EFMR el projecte que presentarà el municipi al nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.

La prioritat serà l’habitatge i la lluita contra el despoblament mitjançant la promoció pública a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Va ser una de les propostes més sentides de la campanya electoral a l’Espluga, plantejada per les diverses formacions.

El projecte ha de superar primer la modificació del POUM, en menys d’un any, però pel que fa al finançament, trobarà una escletxa a l’anunciada convocatòria del PUOSC recuperat des de la crisi, i al qual l’Espluga pot optar a fins a 370.000 euros en 4 o 5 anualitats, dins les partides d’inversions o les destinades a pobles de menys de 5.000 habitants.

En declaracions a l’emissora municipal, l’alcalde anunciava que serà una prioritat per tal de frenar el despoblament. Segons l’alcalde, a inicis d’any l’anterior equip de Govern va deixar escapar una subvenció de la Diputació, i no va iniciar el canvi de qualificació urbanística de l’antiga caserna ni la redacció del projecte.

L’Ajuntament de l’Espluga ja ha demanat als serveis tècnics del Consell Comarcal de la Conca de Barberà la redacció de la memòria del projecte com a fase prèvia a la redacció definitiva del projecte executiu.

ENTREVISTA A L’ALCALDE, JOSEP M. VIDAL, A L’AJUNTAMENT A CASA