Vimbodí i Poblet ha estat escenari d’artesans aquest cap de setmana, en especial per als vidriers de Catalunya. La sisena edició de Vitrum ha convertit diversos racons del municipi en forns i tallers de creació on s’han pogut veure les demostracions en directe d’elaboració de peces de vidre. Segons l’Ajuntament, la mostra d’aquest 2019 ha estat una de les més participatives dels darrers anys gràcies a l’alta afluència de públic i per la implicació del teixit social de la vila.

Amb la Festa del Vidre Artesà, Vimbodí ha volgut reforçar la seva aposta de vila vidriera de Catalunya, però ha mirat més enllà portant per segon any consecutiu una altra artesania, enguany la forja artística de Cal Biel de l’Espluga, i situant la plaça Major i la de les Orenetes com espais de mercat d’artesania.

“Crec que estem en un punt fantàstic, en el qual hem consolidat el Vitrum amb el fet de crear l’Associació Vitrum que vetllarà i treballarà durant tot l’any perquè això perduri”, així situa l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, l’estat de salut de l’esdeveniment. En una entrevista a l’Informatiu Conca de Barberà de l’EFMR, Canela ha destacat la implicació de les entitats i la ciutadania. “Vitrum està funcionant perquè hi ha tot un poble que se l’ha fet seu”, afirma el batlle.

ENTREVISTA a Joan Canela, alcalde de Vimbodí i Poblet

La Festa ha aplegat mestres vidriers de Catalunya i de l’Estat: Igor Obeso (Guipúscoa), Diego Rodríguez (Segòvia), Rafa Abdon (València), Ferran Collado (Barcelona), Antonio Fernández (Torredembarra) i Paco Ramos (Vimbodí i Poblet). En paral·lel, la programació ha ofert altres propostes com per exemple tallers i jocs per als infants, l’esmorzar popular, un vermut musical i, fins i tot, una cercavila.

De fet, el cap de setmana festiu va començar ja divendres amb la GastroVIP en què es va oferir cervesa artesana local i tastos gastronòmics, tot acompanyat per un DJ. En l’apartat musical, enguany ha incorporat les actuacions dels cantautors Èric Vinaixa, Olga Pes i Bet Bone& Xerramequ. L’altre nom propi de la sisena edició ha estat Quico Sallés, el reconegut periodista va ser nomenat dissabte com a vidrier d’honor.