Ferran Civit ha rebutjat la invitació per participar en la celebració del dia de la Policia del Cos Nacional de Policia d’Espanya. L’espluguí, diputat del Parlament de Catalunya, ha contestat a la secretaria general de policia la negativa a assistir a un acte emmarcat en la celebració de la policia.

Civit en un tweet remarca que fins que el cos de policia no demani perdó per les càrregues policials comeses durant el referèndum de l’1 d’octubre s’abstindrà de participar en qualsevol acte del cos policial. En declaracions a l’EFMR.cat, Civit ha explicat que “és una falta d’educació i de respecte per tota la gent que ha estat víctima d’aquests cossos de seguretat assistir en un acte d’aquests com si no passes res”.

ÀUDIO: Ferran Civit explica els motius per no assistir-hi.

L’acte del Cos Nacional de Policia s’emmarca en el dia de la Policia i tindrà lloc el pròxim 4 d’octubre al Seminari Tarragona. Es tracta d’un acte tradicional i que se celebra anualment per aquestes dates. No és el primer cop que Civit no participa en un acte del cos policial.

En el correu dirigit a la secretaria general de policia, Civit deixa clar que no participarà en actes d’aquesta naturalesa “fins que no demanin perdó per les càrregues policials comeses pels seus agents l’1 d’octubre del 2017 contra ciutadania indefensa; m’abstindré de participar en qualsevol acte organitzat pel seu cos policial”. El polític tarragoní fa referència també a l’alliberament de les persones preses polítiques i exiliades.