La instal·lació d’una placa a l’Escola Martí Poch ha marcat la commemoració del segon aniversari de l’1 d’octubre a l’Espluga. Un centenar de persones han recordat el referèndum d’ara fa dos anys recol·locant una placa que ara fa un any van arrencar, tot reclamant ara que es faci efectiva la república catalana.

L’acte ha començat a les 8 del vespre amb parlaments per part del coordinador de l’ANC Conca, Jordi Saumell, en què ha animat a tothom a mobilitzar-se per la sentència, també ha parlat l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, i tres membres del CDR de l’Espluga l’han descobert la placa ubicada a l’exterior de l’escola que l’1 d’octubre del 2017 va acollir les votacions. A proposta de l’ANC de l’Espluga, la placa recorda la data del referèndum i incorpora el lema “Aquí vam votar, aquí vam guanyar”.

No és el primer cop que es col·loca una placa a l’Escola Martí Poch, l’any passat a l’1 d’octubre ja es va col·locar una placa similar per recordar el lloc de votacions, però mesos més tard va desaparèixer. En finalitzar l’acte tots els manifestants han pogut tornar a exercir el seu vot en una urna de l’1O.