Coincidint amb la vaga mundial pel clima d’aquest divendres, també culmina la setmana pel clima que ha entrat aquests dies a l’Escola Martí Poch de l’Espluga per conscienciar l’alumnat sobre l’emergència del canvi climàtic. 

Els alumnes de cinquè i sisè de primària han tancat la setmana creant una obra artística. Ho han fet, principalment, treballant amb plàstics, un dels nostres residus que més està perjudicant el medi ambient i amenaçant mars i oceans. Abans de tot això, ells mateixos dijous els van recollir. De la llera del Francolí van extreure uns 20 quilos de deixalles en només una estona, els mateixos nens i nenes han lamentat que en van deixar per recollir.

Han extret 20 quilos de plàstic del Francolí

El taller s’ha celebrat al Museu de la Vida Rural que aquest 2019 també està tractant la problemàtica dels plàstics a través de l’exposició temporal i el passat 20 de setembre va declarar l’emergència climàtica.

La setmana pel clima ha estat útil per insistir en l’amenaça que suposa el canvi climàtic per al planeta i, de retruc, en la nostra forma de viure. Més enllà de l’activitat al museu, la comunitat educativa va dedicar dilluns un minut de silenci per a la terra i dimarts va vestir una samarreta de color verd.

L’escola, implicada en l’emergència climàtica

L’incis per crear consciència i bons hàbits també l’han rebut a través d’un audiovisual, però el compromís de l’escola amb el medi ambient va més enllà i, sota el concepte “implica’t” el comitè verd ja s’ha reunit en assemblea aquesta setmana per marcar els objectius i tasques a assolir aquest curs. Una de les representants de l’escola, Ernestina Vallverdú, recorda: “els petits canvis són poderosos”. I el pròxim gest el faran dijous quan celebraran la proposta “una planta un somriure” amb la qual milloraran les zones enjardinades del centre.