Després de 12 anys, el semàfor de la carretera C-241d al seu pas per Sarral torna a posar-se vermell. L’Ajuntament del municipi n’ha modificat el funcionament activant ara els tres avisos (verd, groc i vermell), una mesura que s’ha pres després d’un recent accident que va patir una nena quan creuava el pas de vianants entre la cruïlla de l’avinguda de la Conca i carrer Tarragona.

El semàfor és de titularitat municipal i, segons explica l’alcalde del municipi, Santi Fornés, la modificació ha estat més hàgil.

L’alcalde afirma que el canvi de sistema del semàfor no és suficient per acabar amb la perillositat de la via i que el consistori ja està treballant per posar passos elevats o més semàfors a la carretera. “Aquesta travessera d’aquí és molt perillosa”, ha insistit Fornes.

Imatge del semàfor (Pep Morató)

Sarral és un dels punts sensibles de la carretera que uneix Montblanc i Santa Coloma de Queralt, ja que la densitat de trànsit que transcorre pel nucli urbà és elevada. Alhora, el consistori també recull queixes veïnals dels sorolls i contaminació que genera.

Tot i la mesura que ara s’ha activat, es segueix pensant en el projecte d’una circumval·lació que traslladi el pas de la carretera fora del nucli de Sarral. Malgrat estar projectat, Santi Forners creu que “això no sap ningú quan arribarà a fer-se”.