Montblanc ja ha començat el compte enrere per al Festival Internacional de Ceràmica, Terrània, inaugurant dues exposicions que formaran part de la dissetena edició del certamen.

Una d’elles és l’exposició central de l’edició d’aquest any, amb obres de l’artista ebrenc Joan Panisello, que des d’aquest divendres ja es pot visitar a la Sala Sant Miquel. De fet, una de les seves obres protagonitza el cartell de l’edició d’enguany.

Panisello exposa obres fetes amb els arbres. Sota el nom ‘Binomi arbre-home’, l’artista ha creat escultures inspirades en arbres monumentals i catalogats de les Terres de l’Ebre. “Totes les obres estan fetes a les Terres de l’Ebre, amb arbres de les quatre comarques. Són arbres importants i protegits per la Generalitat. Una de les obres, per exemple, està inspirada en una de les oliveres mil·lenàries d’Ulldecona”, explica l’artista, que afegeix que “quan poso la placa damunt de l’arbre, li dono les gràcies, m’abraço a ell i apreto el fang contra la soca perquè quedi impregnat l’arbre”.

Les dues exposicions es podran veure fins a la celebració del festival

Inauguració de l’exposició ‘Blaus’ de l’escola d’Art de la Diputació de Tarragona (Foto: cedida)

La dissetena edició de Terrània, que tindrà lloc del 27 al 29 de setembre, tindrà enguany fins a vuit exposicions paral·leles, desenes d’activitats i Suïssa com a país convidat, a més d’artistes d’altres països. Serà una de les edicions més internacional. Toñi González, tècnica de turisme, explica que “és una edició amb un ventall d’activitat molt ampli, l’any amb més activitats paral·leles, innovem en activitats per a infants i per adults. Serà un any amb una gran participació, també, a nivell internacional”.

Aquest divendres també s’ha inaugurat l’exposició ‘Blaus’, una mostra d’obres dels alumnes de ceràmica de l’escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa que es podrà veure a l’antic hospital de Santa Magdalena.

La inauguració ha estat encapçalada per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu. A l’acte també hi han estat presents el diputat de Centres d’Ensenyament, Jordi Cartanyà i el diputat Eduard Rovira, així com el regidor de Turisme de Montblanc, Oriol Pallissó. L’exposició ha estat presentada per Pilar Lanau, directora de l’Escola d’Art de Tortosa.