Les Piles de Gaià s’ha convertit durant la darrera setmana en capital de la dansa. La programació enguany ha ofert un ventall de propostes més ampli, que ha mirat més enllà de la dansa, i ha citat un total de 16 companyies.

El passat dilluns 5 d’agost arrencava la primera edició del programa de residències “Al Camp”, i aquest divendres ho feia el festival de carrer amb espectacles per tots els públics. Un dels trets característics de l’esdeveniment és la fusió de les actuacions amb l’entorn paisatgístic. 

Setena edició del Danseu (Imatge: Pep Morató)

Les Piles, punt de trobada de ballarins d’arreu del món

El Danseu ha superat les xifres d’espectadors de l’any passat, i les primeres estimacions diuen que més de 1.000 persones han passat per les Piles al llarg del cap de setmana, gaudint dels treballs de 16 companyies/artistes de 6 països diferents. A més, s’ha comptat amb 2 estrenes absolutes, 2 estrenes nacionals i 1 estrena a Catalunya.

Tot i que el focus del Danseu segueix sent la dansa, l’aposta continua sent obrir la mirada cap a altres formats d’arts escèniques que utilitzen el cos com a instrument principal, ja siguin el teatre, la música, el circ o altres formes d’expressió.

ÀUDIO: Pau Estrem, director del festival, destaca el creixement del públic i el programa de residències

La vuitena edició ja té data

Des de la organització del festival s’han anunciat les dates de la següent edició; de l’1 al 9 d’agost 2020, incloent de nou, el workshop internacional a més del festival de carrer.

GALERIA D’IMATGES DEL DANSEU 2019