El col·lectiu #ÉsDeMínims segueix pressionant al Ball de bastons perquè permetin a les dones picar. L’entitat ho havia de decidir el passat 28 de juny en assemblea després de la pressió popular i una concentració el dia abans, però el resultat no s’ha fet públic. Davant el que des d’Endavant consideren “silenci”, el col·lectiu ha emès un altre comunicat.

“La tàctica de l’estruç és massa infantil, la d’amagar el cap per pensar que  la realitat no existeix. La nostra reivindicació no se l’emportarà el vent, i seguim exigint una cultura arrelada al nostre poble de la qual totes ens puguem sentir identificades i representades”, diu el comunicat. També apel·len directament l’Ajuntament de Montblanc a qui acusen de ser el “primer responsable d’aquesta situació de discriminació, que finança l’opressió masclista amb els diners de totes, i pretén no intervenir en situacions de clara desigualtat per raó de sexe”.

En declaracions a l’EFMR, Marta Veses, ha demanat a l’ajuntament de Montblanc que retiri li subvenció perquè, del cas contrari, està reproduint una actitud “masclista”. També ha dit que tenen la “sospita” que el Ball de bastons va decidir “seguir vetant les dones”.

ÀUDIO: Marta Veses d’Endavant acusa l’Ajuntament de Montblanc de masclista

L’Ajuntament no intervindrà

L’alcalde Josep Andreu, en declaracions a Tac12, va afirmar que no intervindria en aquesta problemàtica i que en cap cas es retiraria la subvenció pública a l’entitat. Sí que va assegurar però que aquest mandat s’elaboraria un pla d’igualtat que tothom hauria de complir.

Des d’Endavant asseguren que el consistori montblanquí està incomplint els articles 4 i 13 de la Llei 1/2002 on es prohibeix finançar associacions que discriminen persones per raó de sexe i gènere.

La campanya #ÉsDeMínims pretén fer visibles les discriminacions socials. Aquest dijous a les 19.30 h han tornat a organitzar una assemblea a l’Ateneu l’Empelt de Montblanc per abordar aquesta i altres línies de treball.