Per setè any consecutiu torna la poesia al jardí del Museu de la Vida Rural amb la celebració del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí. Un festival intergeneracional on es poden escoltar les veus més joves del panorama líric català al costat de poetes consagrats i de llarga trajectòria. Durant l’acte, es disposarà de zona de menjar i beguda.

Aquesta edició, el festival comptarà amb Pau Sif, Raquel Santanera, Nati Soler, Carles Rebassa i la música de Tarta Relena el dijous. També amb un espectacle de música i poesia i el Rusquet dissabte.

El RUSC

Dijous 25 de juliol a partir de les 20 h, ressonarà la poesia de Pau Sif. És llicenciat en Filologia Catalana i Hispànica, i treballa de traductor, corrector i editor. Ha traduït narrativa i poesia sèrbia, croata i italiana i és un dels fundadors d’Edicions del Buc, dedicada exclusivament a l’edició de poesia. També Raquel santanera que ha cursat el grau d’Estudis Literaris i el màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals. Actualment és programadora a l’Horiginal i del cicle de poesia a la comarca d’Osona, Els Vespres Malgastats.

Nati Soler, modista de professió i poeta de vocació, també estara al RUSC. Soler troba en el seu entorn  els motius per a escriure. Ha publicat deu llibres de poesia, una novel·la breu i un llibre de prosa poètica. Finalment, Carles Rebassa qui ha rebut guardons com el Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler 2016 i Premi Ciutat de Barcelona 2017. Amb Sons bruts, el 2018 va rebre el Premi Carles Riba de poesia.

Clourà l’acte l’actuació musical de Tarta Relena. Helena Ros i Marta Torrella fan cançons del món i la mediterrània a cappella. Des de Creta fins a Björk passant per Maria del Mar Bonet.

El Rusquet

Espectacle infantil de Parnassus (Foto: cedida)

El Festival de poesia per a infants arriba a la seva sisena edició, el proper dissabte 27 de juliol a les 11 h, i comptarà amb l’espectacle familiar “Parnassus i la llegenda del Drac”, a càrrec de la companyia Els Salats.

Dissabte 26 a les 20.30 h, es representarà Vull les olives, un espectacle que conjuga música i poesia a càrrec de Dolo Beltrán (Pastora) i Anna Carné. Vull les olives és un viatge que et transporta a llocs paradisíacs de la mètrica i la poètica catalana.

Per acabar, mitja hora abans de l’espectacle es presentarà una intervenció fotogràfica de grans dimensions realitzada durant la Setmana de la Joventut, gràcies al taller de fotografia experimental que va organitzar el mateix Museu de la Vida Rural.