Aquest diumenge es va celebrar la primera edició de la Vilaverd Skyrace – Marathon Trail Series Tarragona amb tres recorreguts diferents. Prop de 125 persones van descobrir l’entorn de la Conca de Barberà i l’Alt Camp amb vistes al mar.

70% d’abandonaments a la Marathon Skyrace

Ismael Segarra es va proclamar vencedor de la Marathon Skyrace, la cursa més dura de la prova, que amb un temps de 7 hores, 38 minuts i 37 segons va completar els 45 km amb un desnivell positiu de 3000 metres. La segona posició va ser Gil Lopez amb més de 8 hores i 18 minuts i va tancar el podi Jordi Gil amb 8 hores i 27 minuts. En categoria femenina, la primera posició va ser per Marta Batalla amb un temps de 9 hores i 38 minuts.

La primera edició de la Marathon Skyrace va venir mercada per la forta calor, obligant a abandonar un 70% dels participants i obligant a marcar un ritme molt lent als corredors que hi seguien.

La Trail Skyrace la cursa més participativa

La Trail Skyrace de 21 km i 1200 metres de desnivell positiu va comptar amb una seixantena d’inscrits. Ivan Calvo va guanyar la cursa amb un temps de 2 hores, 17 minuts i 58 segons. El seu germà, Julen Calvo, va entrar al seu darrere amb el mateix temps. La tercera posició va ser per Mario Galindo amb 2 hores, 39 minuts i 54 segons.

El mateix dia de la prova també es va celebrar la Caminada Skyrace. Les proves es van disputar pels senders i muntanyes de Vilaverd, La Riba i Rojals. L’organització ha assegurat que la prova es modificarà de data i es disputarà durant el mes de maig per no patir onades de calor com la viscuda aquest cap de setmana.

Vilaverd Skyrace 2019 (Imatge: Cedida)