Tabarnia Oficial – Plataforma por Tabarnia (@Bcnisnotcat_) ha publicat aquesta setmana un tweet on s’explica que a l’Acampada Jove de Montblanc s’incita els joves participants a cremar contenidors, enfrontar-se contra els Mossos i atacar actes constitucionals.

Tabarnia Oficial ha enllaçat el vídeo de promoció de l’Acampada Jove 2019 que es farà la setmana vinent a Montblanc on es veuen imatges que es crema fotografies del Rei d’Espanya, Felip VI, de cap per avall. També surten imatges de pancartes on s’hi pot llegir “Llibertat Presos Polítics”, a més a més, d’estelades.

Al compte oficial de Tabarnia exposen que “pots apuntar el teu fill a l’Acampada Jove de Montblanc si vols que aprengui a cremar contenidors, enfrontar-se contra els Mossos d’Esquadra i atacar actes constitucionals”. A més a més, afegeixen que està patrocinat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, tot i que el consistori tarragoní no subvenciona aquest esdeveniment.

Segons Tabarnia Oficial – Plataforma por Tabarnia, els organitzadors de l’Acampada, fan una crida irònicament: “ven a quemar fotos del Rey y de la Policía Nacional en un ambiente lúdico y festivo”.

En la mateixa línia, el mitjà de comunicació espanyolista Barcelona Hoy acusa l’Acampada Jove d’adoctrinament i d’incitar als joves a cremar fotos del monarca i de la Policia Nacional. El text assegura que des de l’Acampada Jove “tracten de crear un ambient el més atraient possible per a la joventut, mostrant noies maques, joves fumant, passant-l’ho bé a la piscina, jugant al diàbolo, al futbol, ballant i somrient”.