ERC i la FIC reeditaran el pacte del darrer mandat al Consell Comarcal de la Conca de Barberà amb la presidència repartida en dos anys per a cada formació. Segons avança Tac12, l’acord ja està tancat i Magí Trullols, exalcalde de Santa Coloma de Queralt, serà investit president de l’ens comarcal el pròxim 15 de juliol, dia en què se celebrarà el ple de constitució.

El govern d’unitat sobre la taula

D’entrada, ERC tenia de cara arribar a un acord per presidir el Consell Comarcal, ja que va ser la força més votada a la comarca en les eleccions municipals i obtenia 9 dels 19 consellers comarcals, per tant, a només 1 de la majoria. Finalment, qui facilitarà el suport serà la Federació d’Independents de Catalunya, com ja va passar ara fa 4 anys. Així, les dues parts han tancat el pacte per la presidència, la vicepresidència i l’estabilitat de govern. Tot i això, també voldrien repetir el govern d’unitat i ara obren la porta a la resta de formacions: Junts per Catalunya i el PSC.

Junts, amb 7 consellers, assegura que ha mantingut reunions amb totes les formacions, però de cap d’elles n’ha sortit una proposta de pacte. 

El primer en assumir la presidència serà l’exalcalde de Santa Coloma de Queralt, Magí Trullols, de la FIC. D’aquí dos anys la presidència recaurà en mans d’Esquerra i el que no és clar és si Francesc Benet repetirà com a president del Consell Comarcal. El que han assegurat fonts d’Esquerra és que serà per a un regidor montblanquí.

Francesc Benet i Magí Trullols al Consell d’alcaldes extraordinari celebrat a Montblanc el 19/12/2018 (Foto: Gerard Bosch)