Durant aquests mesos d’estiu en què el risc d’incendis és elevat, l’ADF de l’Espluga de Francolí incrementa les seves rutes de vigilància per les zones forestals i de conreus. La seva presència és clau per detectar amb la major celeritat un possible focus d’incendi i actuar ràpidament.

Els Voluntaris Forestals de l’Espluga són una entitat sense ànim de lucre compromesa amb la defensa del medi ambient i en particular amb la protecció dels boscos. Durant tot l’any, però especialment a l’estiu, fan tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals, i en cas d’incendi col·laboren fent tasques de suport als Bombers de la Generalitat.

L’entitat col·labora també amb l’Ajuntament de l’Espluga en episodis de nevades, ventades o qualsevol altra incidència que afecti l’entorn natural de la població.

L’ADF Espluga realitza servei de vigilancia, prevenció i guaita desde diferents punts del terme municipal (Imatge: ADF Espluga)