Com és tradicional, la Flama del Canigó s’ha escampat des de l’Espluga a set municipis de la comarca que han recollit la flama a la Plaça Montserrat Canals de l’Espluga envoltats d’entitats de la cultura popular del municipi i d’autoritats locals.

Vinguda des del Canigó gràcies al Club Atlètic Espluguí, la Flama del Canigó ha arribat a l’Espluga de Francolí aquesta tarda al voltant de dos quarts de 7 de la tarda a la Font Baixa. Des d’allà, la flama s’ha transportat fins a la Plaça Montserrat Canals amb l’acompanyament del Ball de Bastons de l’Espluga, la batucada dels Diables de l’Espluga, els gegants neolítics del municipi, els grallers de l’Espluga i autoritats locals.

Per primer cop a la història els encarregats ha encendre el peveter han estat la Joana i el Joan més vells de l’Espluga, fins ara només ho feia el Joan. D’altra banda, l’alcalde del municipi, Josep M. Vidal, ha passat el relleu de la flama els pobles de Montblanc, Vilanova de Prades, Solivella, Vimbodí i Poblet, Santa Coloma de Queralt, Senan i Blancafort. 

Cultura popular espluguina (Imatge: Pep Morató)

L’acte de parlaments l’ha conduït el nou regidor de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga, Enric Mercadé, qui ha destacat les entitats implicades en la revetlla de l’Espluga i ha donat pas als parlaments de l’alcalde del municipi, Josep M Vidal, qui ha definit l’Espluga com a “capital cultural comarcal” per un dia. Finalment la regidora del consistori espluguí, Aida Morgades, ha llegit el manifest de la Flama del Canigó d’enguany escrit per Carme Forcadell des de la Presó d’Alcalá Meco. 

Galeria d’imatges de Pep Morató

2 COMENTARIS

Comments are closed.