Aquest diumenge s’han donat per acabats els actes del 275è aniversari del vot de poble que ara fa un any, el 10 de juny de 2018, van engegar per commemorar els avantpassats que van dedicar al Sagrat Cor de Jesús.

En un acte a l’Església de Santa Maria de Solivella l’artista Josep Minguell ha donat a conèixer el fresc que ha pintat. El pintor muralista i doctor en Belles Arts ha estat acompanyat de l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planelles. L’acte també ha servit per acomiadar el mossèn Pere Fibla, que ha fet l’última eucaristia després de conèixer la suspensió dels capellans del Seminari del Poble de Déu.

El fresc ha estat pintat a la capella del Sagrat Cor. El mural té motius relacionats amb el municipi i el territori. S’hi poden veure vinyes, oliveres o camps de blat. També el poble fent les enramades, les catifes o la professó. L’artista també ha inclòs la serra del Tallat amb la silueta del santuari. Els treballs a la capella han durat 1 mes i mig.

Aquest acte litúrgic ha servit per posar el punt final a la commemoració. Els fets que es commemoren es remunten al 1743. Entre el 1720 i el 1730 va haver-hi unes fortes epidèmies a Solivella que van causar la mort a molts habitants. En aquell moment, es van encomanar al Sagrat Cor i el 1743 es va instituir aquesta festa. Cada any se celebra el 9 de setembre, excepte quan cau en diumenge i es trasllada al dilluns.

Mossèn Pere Fibla ha fet aquest matí la darrera eucaristia

Aquesta setmana coneixíem que el Tribunal Eclesiàstic nomenat directament per la Santa Seu dictaminava que els capellans acusats de delictes canònics que formaven part de la clausurada associació Seminari del Poble de Déu, no podran exercir. Això afecta a Mn. Pere Fibla, que s’encarregava del Santuari de la Serra quan va sorgir la polèmica i que ara exercia a Solivella, Blancafort i Pira. Doncs aquest diumenge ha dut a terme l’última eucaristia davant del poble de Solivella i ho ha fet acompanyat de l’arquebisbe de Tarragona. Fibla ha donat les gràcies al poble per l’acolliment que ha tingut.

Galeria d’imatges de Pep Morató