El Departament d’Ensenyament dotarà el curs vinent de mitja aula d’acollida l’Institut Joan Amigó de l’Espluga per millorar la integració dels joves immigrants que s’allotgen a l’Alberg Jaume I, els denominats MENA. Mitja perquè es donaran la meitat de recursos humans i materials. Aquest servei arriba després que l’actual direcció del centre fes la demanda aquest curs amb l’arribada de cinc nois a l’institut.

La directora del Joan Amigó, Maite Nolla, explicava durant l’entrevista a l’EFMR on feia balanç abans de jubilar-se, que s’han sentit poc acompanyats per Ensenyament en aquesta qüestió. Aquest any no els hi ha donat l’aula “per motius econòmics”.

ÀUDIO: Maite Nolla lamenta no haver comptat amb una aula d’acollida abans

L’aula d’acollida és l’espai on els alumnes fan una primera immersió educativa, sobretot pel que fa a l’ensenyament de la llengua per després incorporar-se a les classes habituals. Malgrat tot, i amb la bona predisposició de l’equip docent, els cinc MENA ja formen part de la rutina del centre. Maite Nolla ha destacat que aquests alumnes “són esponges i venen amb moltes ganes de treballar”.