L’últim ple ordinari del mandat ha servit per acomiadar els regidors que no formaran part del següent ajuntament espluguí. Els regidors de govern Erika Soriano, María Jesús Martín, Joan Amigó, Antonio Vendrell, a més de l’alcalde David Rovira, i el cap de l’oposició Jordi Miró, han dit adéu amb diversos discursos.

David Rovira plega després de 16 anys d’alcalde

David Rovira s’acomiada (Foto: Arnau Martínez)

L’alcalde dels últims 16 anys de l’Espluga, David Rovira, ha recordat quan va entrar a l’ajuntament, a l’oposició amb “un projecte totalment nou”. El 2003 van accedir al govern i ha governat amb majoria absoluta, fins el 2015 que va pactar amb Antonio Vendrell “amb lleialtat i confiança”. 

Rovira ha destacat la reforma de la part vella, el nou pavelló poliesportiu, la gespa del camp de futbol, els accessos de l’Espluga o el nou institut Joan Amigó. També el festival El Vi fa Sang o la compra del Casal i de Cal Cabeça, on està projectat el futur ajuntament. 

ÀUDIO: Discurs de comiat de David Rovira

Jordi Miró carrega contra CiU, Antonio Vendrell i Som

Jordi Miró s’acomiada (Foto: Arnau Martínez)

Qui ha estat el cap de l’oposició i qui va guanyar les eleccions el 2015, ha recordat els primers passos de Som Espluga després d’unes converses amb Josep Maria Vidal, qui serà el pròxim alcalde, i Enric Mercadé, qui també entrarà de regidor el dia 15 de juny. “Vam convèncer als espluguins de què el nostre projecte era el millor per l’Espluga”, ha dit Miró. “CiU i l’Antonio no van saber llegir els resultats”, ha lamentat al mateix temps.

Finalment, dirigint-se als seus companys de grup ha dit que lamentava que “no em fessin cas de res, després de treballar quatre anys junts”. “Crec que no he sigut tractat justament”, ha acabat. 

ÀUDIO: Discurs de comiat de Jordi Miró

Antonio Vendrell, María Jesús Martín, Joan Amigó i Erika Soriano també diuen adéu

El regidor de Medi Ambient i Comerç, Antonio Vendrell, no ha respost a Jordi Miró i ha agraït el suport de David Rovira. Ha acabat recordant que no és “ni polític ni diplomàtic”.

ÀUDIO: Discurs de comiat d’Antonio Vendrell

El regidor de Serveis Municipals, Joan Amigó, s’acomiada després d’estar 12 anys a l’oposició i 16 al govern. Ha assegurat que han estat “anys molt intensos, plens de projectes”. Ha tret pit de l’arranjament de carrers i de la millora de serveis. Finalment, s’ha commocionat recordant al seu fill: “el Joan s’ha fet gran al costat d’un pare que potser, massa vegades, ha pensat més amb les seves tasques com a regidor que amb el seu fill”

ÀUDIO: Discurs de comiat de Joan Amigó

La regidora de Benestar Social i Ensenyament, Maria Jesús Martín, ha definit aquests anys a l’ajuntament com “una lliçó de vida”. Ha donat les gràcies a totes les tècniques que l’han acompanyat i al personal del consistori. Per acabar, ha recordat els mesos que va ser alcaldessa accidental quan David Rovira va estar malalt: “a mi també em van tremolar les cames”, ha dit. 

ÀUDIO: Discurs de comiat de Maria Jesús Martín

La regidora d’Esports, Festes i Joventut, Erika Soriano, ha tret pit de les trobades que ha organitzat amb joves per dissenyar la festa major o diverses activitats que s’han fet aquests últims anys. Finalment, ha dit que ha aconseguit “arrencar amb força” la regidoria d’Esports, fins al moment “silenciosa”. 

ÀUDIO: Discurs de comiat d’Erika Soriano

Els regidors que es queden

Regidors de Som Espluga (Foto: Arnau Martínez)

Jordi Torre continuarà a l’Ajuntament com a líder de l’oposició amb Junts per l’Espluga. També es quedarà Josep Maria Vidal com alcalde, i els regidors de Som que passaran a govern: Aida Moragdes, Xavier Rosell i Laura Ruíz de Porras