El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha rebut aquest dimarts un centenar de solivellencs a la Sala Torres Jordi del Palau de la Generalitat per reconèixer les Festes del Sagrat Cor de Solivella. Les festes se celebren des de 1743, però en aquell moment, arran de la Guerra de Sucessió i el Decret de Nova Planta de 1716, la festivitat no va poder ser reconeguda per les autoritats civils amb la supressió de les institucions catalanes.

El 10 de juny de l’any passat, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va beneir la celebració i aquest dimarts ho ha fet el president de la Generalitat, després que li ho demanés formalment l’alcalde del municipi, Enric Capdevila, el mossèn Pere Fibla i el president de la Comissió Josep Maria Sans.

Document de reconeixement per part de la Generalitat (Foto: www.solivella.net)

El reconeixement destaca “la processó pels seus carrers i places amb catifes de colors i capelles de figurants humans” que se celebra cada 9 de juny. El document també emplaça als solivellencs a “mantenir la tradició i a traspassar els seus valors a les futures generacions”.

La visita ha comptat amb uns parlaments del president de la Generalitat i de l’alcalde, una visita guiada pel Palau amb Quim Torra de guia i una ballada final de l’Esbart Dansaire de Sant Isidre de Solivella al Pati dels Tarongers. A més a més, els hereus i les publilles han obsequiat a Torra amb les típiques “orelletes”, cava i vi del celler cooperatiu i un cartell del 275è aniversari de la festa del Vot del poble que just culminen ara.