Som Espluga i Junts per l’Espluga de Francolí han tancat simultàniament la campanya electoral aquesta nit. Les dues formacions volien fer-ho des de l’exterior, però la pluja els ha obligat a traslladar els actes al Casalet en el cas de Som i al pavelló del Casal els de Junts.  

“Canvi o que governin els de sempre”

El candidat a l’alcaldia de Som Espluga, Josep Maria Vidal ha dit que fan “política amb emoció i sentiment cap al poble, volem que us sentiu ben representats a l’ajuntament”. També ha recordat una proposta de Junts, carregant d’ironia: “volem construir un pont del temps que porti l’Espluga al segle XXI“.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal tira d’ironia amb el “pont del temps”

El cap de llista ha elogiat el seu grup, “som un equip que ens governem a sobre, veiem oportunitats on altres hi ha de posar ulleres virtuals”. Finalment ha manifestat que diumenge els espluguins voten “entre un canvi o que governin els de sempre”.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal diu que diumenge es vota “canvi o recanvi”

També han parlat els cinc que el segueixen. Els de Som Espluga han comptat amb la intervenció per videoconferència de Meritxell Serret, Delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i exconsellera d’Agricultura exiliada, també amb un missatge gravat de l’alcaldable de Barcelona per ERC, Ernest Maragall. 

“La candidatura de la gent de l’Espluga”

L’alcaldablde de Junts per l’Espluga de Francolí, Jordi Torre, ha començat afirmant que són “la candidatura de la gent de l’Espluga, encarnem l’Espluga que més ens agrada, la dels valors”. Ha parlat d’educació o de medi ambient, assegurant que encaren el diumenge “amb la ferma voluntat de governar per tota la ciutadania de l’Espluga”.

ÀUDIO: Jordi Torre descriu la seva candidatura

Torre també ha criticat el discurs de Som Espluga. L’agrupació d’esquerres ha repetit durant la campanya que aquest mandat no ha governat la força més votada. Jordi Torre ho ha comparat amb les eleccions al Parlament quan va guanyar Ciutadans, “allí ningú no va fer cap retret perquè no governés la força més votada”, ha dit , afegint que “s’han menystingut els vots”.

ÀUDIO: Jordi Torre diu que s’han menystingut els vots

Els de Junts han reproduït un missatge del president Carles Puigdemont. Els de Junts per l’Espluga han organitzat una festa al pavelló del Casal que ha començat a les sis de la tarda amb una disco-mòbil, inflables o una xocolatada. 

ÀUDIO | RETRANSMISSIÓ DELS ACTES DE FINAL DE LA CAMPANYA ELECTORAL