Prop de 300 escolars des de P-2 fins a ESO, 200 dels quals actuen a l’escenari, participen del 21 al 24 de maig a la XXXIV Mostra de Teatre a l’Escola de la Conca de Barberà, al Teatre Foment de Vimbodí i Poblet. Es tracta d’una iniciativa del Centre de Recursos Pedagògics de la Conca, entitat que organitza aquest esdeveniment juntament amb les escoles.

En el marc d’aquesta mostra, es duu a terme la segona edició del ‘Georeferenciem la Conca de Barberà fent teatre’, on l’art escènica serveix de plataforma per al millor coneixement de la comarca.

Al municipi que enguany acull la mostra, Vimbodí i Poblet, els escolars exerceixen de guies turístics i mostren diferents indrets del poble a l’alumnat que ha realitzat les obres de teatre. Les activitats que es duen a terme aquests dies es georeferencien a la plataforma Mobile History Map (aplicació i web) per evidenciar tot el treball realitzat i, a la vegada, donar-lo a conèixer al públic.

El Museu i Forn del Vidre ha estat protagonista de moltes de les visites d’escolars, que han pogut conèixer de prop la tècnica artesanal del mestre vidrier i la tradició vidriera vimbodinenca.

La mostra de teatre i la iniciativa ‘Georeferenciem’ es realitza amb el patrocini del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, l’AMPA Mare de Déu dels Torrents, l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, el Departament de Cultura de la Generalitat, i el Camp d’aprenentatge dels Monestirs del Cister.