Espluga Viva ha fet signar un document als onze integrants de la llista conforme qui “traeixi” la formació, haurà d’indemnitzar amb 24.000 euros a cada company de l’equip. D’aquesta manera el partit vol evitar que els candidats electes pactin amb d’altres formacions sense tenir en compte l’opinió majoritària de la formació.

Aquesta mesura arriba quatre anys després que Antonio Vendrell, qui va ser l’alcaldable d’Espluga Viva el 2015, decidís governar amb Convergència i Unió, tot i la disconformitat del seu partit. Llavors, Espluga Viva va apostar per fer alcalde a Jordi Miró de Som Espluga, però Jaume Vendrell, l’actual número u, ha denunciat que li van fer “un vestit a mida”.

ÀUDIO: Jaume Vendrell explica la clàusula

Aquests comicis, Antonio Vendrell ha donat suport públicament a la candidatura que encapçala Jordi Torre, Junts per l’Espluga de Francolí. De fet, ha aparegut en algun vídeo de precampanya i s’ha deixat veure a diversos actes electorals.