L’Institut Joan Amigó i Callau de l’Espluga va celebrar aquest dimecres una jornada sobre les tradicions de cultura popular catalanes, amb una visita inclosa dels gegantons neolítics de l’Espluga de Francolí. Nascuts el 2017, la Terra i el Pastor han estat l’última incorporació al seguici festiu del municipi, amb la peculiaritat que els poden portar, precisament, noies i nois adolescents.

La visita dels gegantons neolítics de l’Espluga a l’Institut Joan Amigó (Foto: @GrallersGegantsiNans)

La visita de la Colla Gegantera va servir per donar exemple a tot l’alumnat de la implicació que poden tenir als diferents grups de cultura popular, com ja fan les alumnes del centre Anna Batet i Jana Saltó, les dues portadores dels gegantons, a més de les gralleres Marta Sans i Berta Salvadó, que també estudien a l’Institut Joan Amigó. El graller vimbodinenc Martí Trullols també va sumar-se a l’actuació.

La visita dels gegantons neolítics de l’Espluga a l’Institut Joan Amigó (Foto: @GrallersGegantsiNans)

L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga participa activament de les propostes educatives de les escoles de l’Espluga destinades a donar a conèixer entre les noves generacions les tradicions culturals del poble.