La vimbodinenca Teresa Duch acaba de publicar “Camins de pedra”, un llibre de relats inspirats en unes troballes de l’any 2015 de l’Institut de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES) a les excavacions del Molí del Salt de Vimbodí i Poblet. Va ser considerat el mapa més antic de la història, d’entre 13.000 i 14.000 anys. Està gravat en una pedra d’esquist, i segons els investigadors, podria representar les set cabanes d’un campament de caçadors i recol·lectors.

ÀUDIO: Teresa Duch explica la troballa

Són diversos relats on l’autora situa aquesta pedra en diferents llocs de la història. Primer va escriure un primer text de vint folis i va continuar escrivint fins que en va tenir suficients. Alguns relats se situen a Siena, a Tarragona, al Llenguadoc o els espais que recorre un soldat republicà durant la Guerra Civil.

ÀUDIO: Teresa Duch explica les localitzacions narratives

És el quart llibre de Duch, després de ‘Viatges insòlits de viatgers abrandats’ (2012), ‘Les cadenes subtils’ (2016) i ‘El silenci de Vallbona’ (2017). L’autora sempre situa els seus llibres al territori i en quasi tots, s’esmenta Vimbodí, el seu poble natal. També assegura que hi plasma els seus records, les seves vivències.

Aquest dissabte, 27 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, al Centre Cívic de Vimbodí, hi haurà la presentació del nou llibre de l’escriptora Teresa Duch. L’autora ho farà acompanyada del co-director de l’excavació, Manuel Vaquero.