El pont nou de Montblanc ha recuperat aquest divendres la normalitat. Aquest matí s’estaven enllestint els darrers detalls per obrir-lo al trànsit, després de dos mesos d’obres. I ha estat a la una del migdia quan han pogut passar ja els primers vehicles.

La principal actuació ha estat la construcció d’una passarel·la, que permetrà el pas de vianants de manera segura pel pont. També es convertirà en un mirador del Pont Vell, on també s’hi està actuant des de fa mesos per millorar l’entorn. Amb la nova passarel·la, es pot veure de manera diferent tot l’entorn del pont romànic, oferint una nova perspectiva a l’entrada al municipi. L’alcalde, Josep Andreu, ha assegurat que «aquesta és una de les obres més emblemàtiques d’aquesta legislatura. Ara la gent podrà venir a passejar per aquí de manera segura, fins ara ningú venia».

Les obres han servit també per asfaltar el tram de carretera i realitzar la vorera que arriba fins al pont des del baluard de Santa Anna.

L’obra s’ha acabat tot just abans de la Setmana Santa i de la Setmana Medieval de Sant Jordi, quan Montblanc rep una gran quantitat de visitants. Fins ara els vehicles que venien de la carretera de Lleida o de l’autopista havien d’entrar a Montblanc per Prenafeta.