Durant el mes d’abril les biblioteques de l’Espluga de Francolí, de Montblanc i de Sarral maridaran la lectura amb vi de la DO Conca de Barberà. El programa Biblioteques amb DO arriba a la comarca aquest mes i els equipaments culturals han organitzat diverses activitats al voltant del vi.

Aquest dilluns 1 d’abril les biblioteques de l’Espluga i de Montblanc ja han fet un primer acte. La de la vila ducal ha inaugurat de l’exposició ‘Jesús Moncusí’, sobre aquest personatge, un perruquer d’actrius de directors de pel·lícules reconeguts. D’altra banda, a l’Espluga s’ha fet un cine-fòrum sobre la pel·lícula Wall.E. Al finalitzar es va donar most i crispetes a tots els infants.

El dimecres, 5 i 10 d’abril, respectivament, a Montblanc s’ha programat un joc de paraules i un taller. A l’Espluga, les activitats seguiran el dimarts 9 d’abril a les sis de la tarda amb un taller d’etiquetes de vi. Tots els nens de 8 a 12 anys podran elaborar una etiqueta i la més original serà premiada posant-la al vi jove del celler Vidbertus l’any vinent, el 2020.

També a la Biblioteca Ramon Muntanyola, el divendres 12 d’abril a les set de la tarda, l’escriptor i rapsode David Vila, farà un recital de contes pel públic adult i una xerrada sobre l’origen dels mots i les expressions del món vinícola. La quitxalla tornarà a ser protagonista el dimecres 24 d’abril amb el club de lectura infantil “Els dracs no saben nedar “que s’acompanyarà amb cava sense alcohol i berenar.

Finalment, el dijous 25 d’abril a les sis de la tarda, l’Antic Hospital de l’Espluga acollirà un taller de vi i cosmètica on, amb un show-room, es tastaran un parell de vins i es farà una sessió de bellesa a càrrec del celler Vidbertus i les explicacions d’Albert Rovira. En un altre ordre, el dilluns 29 es posarà el punt final amb una visita i un tast de vins al celler Vidbertus, espai on es farà el club de lectura del llibre “Novembre” de Núria Valentí.

Biblioteques amb DO és un projecte que reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte, entre d’altres i sempre amb el món del vi per tema. Com és habitual, el projecte es desenvolupa en forma d’itinerari de gener a novembre, en què cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen.