El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí ha acollit aquest dissabte la presentació del llibre «Més enllà de l’agricultura ecològica» de Judit Manuel Martin.

El llibre «Més enllà de l’agricultura ecològica» es fixa en els valors d’aquest tipus de pagesia a la Conca de Barberà. L’autora és Judit Manuel, una jove que ha seguit la recerca després de finalitzar el màster i ara publica aquest text que repassa les motivacions i les implicacions dels pagesos de la comarca a l’hora d’apostar per l’agricultura ecològica.

Portada del llibre «Més enllà de l’agricultura ecològica» (Imatge: Pep Morató)

Una cinquantena de persones s’han apropat a la Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural aquest dissabte a la tarda per coneixer de ben a prop l’agricultura ecològica.

En l’acte de presentació s’ha celebrat una taula rodona, moderada per Annaïs Sastre de CoopCAMP, que ha comptat amb la participació Josep Mestre, de Josep Mestre Agricultura Ecològica; Maria Teresa Martínez, d’Economia; Natacha Filippi, de l’associació Els Corremarges; Joan Cartanyà, d’Aromis i Judit Manuel, autora del llibre.

El debat ha girat entorn d’un canvi de model que comprèn l’agricultura ecològica a la Conca de Barberà més enllà de la tècnica i en el que s’ha reflexionat sobre l’estat actual i el futur del paisatge agrícola de la comarca i del sector ecològic.

Judit Manuel ha estiuejat durant la seva infància a la Conca i per això va decidir estudiar aquest territori. A més, ja havia analitzat la ramaderia a Holanda. L’autora va explicar a l’EFMR que hi ha dos tipus d’agricultura ecològica: “la més industrial i la més sostenible”. Ella s’ha fixat en la segona perquè creu que el terme d’agricultura ecològica “crea confusió”.