La marca Nova Espluga amb la qual la FIC concorrerà a les eleccions municipals s’ha donat a conèixer públicament aquest dissabte amb un acte a l’auditori Carulla Font del Casal.

La candidatura encapçalada per Francesc Sánchez ha avançat diverses propostes del programa electoral, entre aquestes eliminar l’actual sistema de zona blava o impulsar una Setmana Templera i Hospitalera.

Francesc Sánchez, durant la seva intervenció a l’auditori Carulla-Font (Foto: Gerard Bosch)

Encara sense avançar els noms de la llista, entre l’equip de Francesc Sánchez s’hi han vist els que l’acompanyaran a la llista, alguns membres d’entitats, com Marta Cera, membre de la Colla Gegantera, o Antonio Reyes, dels Armats de l’Espluga. També el que va ser número 2 de Plataforma per Catalunya, Josep M. Martínez Sánchez. A tots ells se’ls ha vist al vídeo promocional que han presentat, amb els candidats visitant alguns dels racons de l’Espluga, enregistrats a vista de Dron.

Part de l’equip de Nova Espluga que es presentarà a les eleccions municipals. (Foto: Xavier Lozano)

A l’acte també hi han assistit altres col·laboradors, a més a més de regidors de la FIC d’altres poblacions de la comarca, l’alcalde de Santa Coloma de Queralt o l’expresident del Consell Comarcal.

Els independents tornen a l’Espluga després de 28 anys

Sánchez creu que «ha arribat l’hora de canviar l’alcaldia i posar fi a la paràlisi municipal». El candidat de Nova Espluga s’ha presentat com un alcaldable proper. Assegura que «no es pot governar la població des d’un despatx».

De fet, Francesc Sánchez ha aprofitat l’acte per repassar diversos aspectes del municipi que voldria millorar, com per exemple el suport al comerç local, l’impuls del turisme i del teixit industrial o bé l’escassetat d’habitatge. Entre el llistat de propostes, ha destacat que caldria reforçar la seguretat ciutadana per reduir l’incivisme i que, per això, caldria la figura del policia local i dependències policials pròpies.

L’alcaldable de Nova Espluga, des del faristol de l’auditori Carulla Font. (Foto: Gerard Bosch)

Reobrir el cinema i l’oci nocturn, una prioritat

Una de les necessitats que ha esmentat l’alcaldable de Nova Espluga és potenciar la setmana de la joventut i establir una programació cultural i una major oferta d’oci nocturn, com també el fet de reobrir el cinema del Casal. Sánchez alhora s’ha preguntat pel preu de l’aigua una vegada l’Espluga s’hagi connectat amb l’Ebre a través del Consorci d’Aigües de Tarragona, al mateix temps que no s’ha mostrat del tot d’acord amb aquesta connexió perquè desconfia que finalment es destini per a ús de boca.

Josep Pijoan ha acompanyat Francesc Sánchez en la presentació. (Foto: Gerard Bosch)

L’acte també ha comptat amb la intervenció de l’expresident del Consell Comarcal, Josep Pijoan, que ha celebrat que la FIC torni a tenir una candidatura al segon municipi amb més població de la comarca 28 anys després. Llavors Antoni Sánchez va presentar-se sota les primeres sigles de la FIC, la UNIC, i va guanyar.

Pijoan ha posat en valor que la federació no està subjecta a cap partit, ja que són municipalistes i atorguen autonomia local a les candidatures. Amb tot plegat, també ha exposat que en aquestes eleccions municipals la FIC s’estendrà en altres punts del territori català.