L’Ajuntament de Blancafort ha adquirit un immoble que haurà de reformar per tal d’oferir quatre pisos de lloguer social a joves que vulguin instal·lar-se al municipi. Ara estan redactant el projecte i des del consistori asseguren que és una iniciativa que s’executarà la pròxima legislatura.

L’edifici l’han comprat als Cellers Domenys i ha tingut un cost de 60.000 euros. Aquest magatzem el dividiran en quatre pisos de 60 metres quadrats cadascun. Quan estiguin reformats, es llogaran a persones o famílies joves per uns 300 – 350 euros al mes. D’aquesta manera volen frenar el despoblament i incentivar l’arrelament d’un micropoble com és Blancafort, amb 400 habitants.

L’edifici és un antic magatzem de Cellers Domenys (Foto: Arnau Martínez)

L’alcalde de Blancafort, Magí Baltà, ha dit que han observat que hi ha demanda d’habitatge, però falta d’oferta. També ha instat a la Generalitat a fer habitatge públic als pobles petits. «No calen «grans espais, però que s’ha de poder viure dignament», ha valorat.

ÀUDIO: Magí Baltà explica que hi ha demanda d’habitatge als micropobles

El projecte s’executarà per fases i de moment, l’assumirà econòmicament el mateix poble. El batlle ha explicat però, que s’intentarà buscar finançament d’altres administracions supramunicipals. És un projecte a llarg termini i també tenen al cap adquirir l’edifici del costat per fer encara més pisos de lloguer social. Aquest també és de Cellers Domenys.