La Diputació de Tarragona farà un carril bici entre l’Alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí i Poblet. Ho ha anunciat l’alcalde, David Rovira, aquest dijous a la nit al ple ordinari del mes de març. Al llarg del recorregut, el carril canviarà dues o tres vegades de voral per qüestions d’amplada del marge. Està previst que s’enllesteixi en dos mesos.

Aquesta instal·lació arriba després d’un incident protagonitzat per un autobús i un cotxe al revolt de la casa de colònies de l’English Summer. Llavors es van recollir diverses signatures per millorar aquell traçat. Primer es van talar uns arbres per millorar la visibilitat i durant una visita del mateix Rovira, ha assegurat que ell va demanar un carril bici entre l’Espluga i Poblet. “Va quedar una cosa molt inconnexa perquè no hem fet una petició formal, però finalment la brigada de manteniment de carreteres farà aquesta actuació“, ha explicat l’alcalde.

ÀUDIO: Rovira explica que es millorarà la circulació

Amb aquest carril, David Rovira creu que es “millorarà la circulació de vehicles i de persones”. A més a més, la Diputació té programat fer un carril bici entre Vimbodí i Poblet, de manera que els dos quedarien enllaçats. D’altra banda, l’alcalde ha dit que li agradaria que aquest carril s’allargués fins a l’Espluga.

L’Ajuntament comprarà un nou magatzem per la brigada

Al mateix ple es va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit per adquirir d’una banda un nou transformador per les Coves que pugui assumir la càrrega elèctrica després de les millores en la instal·lació. I, de l’altra, comprar un nou magatzem per la brigada municipal.

L’any passat el pressupost va preveure la construcció d’un magatzem nou al cementiri, però finalment s’ha desestimat aquesta opció perquè el cost “es disparava més del que havíem previst”, ha dit el regidor de Serveis Municipals, Joan Amigó. Llavors van recuperar una negociació antiga amb Ferreria Casas per comprar un magatzem de la Bovila Francolina.

L’espai és d’uns 350 metres quadrats i es comprarà per 145.000 euros. Es pagarà el 65% el 2019 i el 35% restant el 2020. “Per proximitat al municipi crec que és encara millor que al cementiri”, ha valorat Amigó. També ha explicat que quan estigui arranjat el nou i s’hagi fet el trasllat, s’enderrocarà l’actual que es troba al Parc Fluvial.

ÀUDIO: Joan Amigó valora la compra d’un nou magatzem per la brigada

En un altre àmbit, es va aprovar per unanimitat una moció per instar a la Generalitat a impulsar les accions policials necessàries per resoldre problemes de seguretat als municipis catalans. L’alcalde també ha explicat que la setmana vinent es reuniran amb una empresa per instal·lar càmeres de videovigilància als accessos de l’Espluga, tal com va oferir el Departament d’Interior als municipis de la Conca fa unes setmanes.