El Consell Esportiu de l’Espluga s’ha reunit de forma oficial, per segona vegada, per analitzar el calendari d’activitats, a més, també s’han tractat temes relacionats amb les necessitats de les entitats esportives. L’acte s’ha dut a terme aquest divendres al vespre a la Sala Josep Tremoleda del Casal, on s’han reunit alguns representants de les entitats.

Erika Soriano, impulsora del Consell Esportiu i regidora d’Esports, ha proposat que pel pròxim dia 6 d’abril, coincidint amb el dia mundial de l’activitat física, se celebrin actes i tallers esportius a la localitat. A més a més, Soriano ha lamentat la baixa participació en el cicle de conferències esportives que es va dur a terme a l’Espluga durant aquest primer trimestre de l’any. El balanç del cicle va conduir a la proposta d’una jornada de formació per tècnics esportius.

D’altra banda, l’Escola d’Escacs ha confirmat que el dia 17 de maig se celebrarà una trobada d’escacs amb diverses escoles de la Conca i de l’Alt Camp. Aquesta trobada coincidirà amb l’esperat Campionat d’Espanya d’enduro que organitzarà el Motoclub Francolí el pròxim 19 de maig, on s’esperen 200 pilots vinguts d’arreu de l’estat espanyol, i prop de 3.000 espectadors, amb un impacte econòmic per la Conca de Barberà de prop de 300.000 euros. 

A més, el Motoclub ha confirmat que el dia 18 de maig al vespre als terrenys propers al camp de tir es podrà viure una Superespecial d’enduro, una prova que es caracteritza per la seva curta durada, però amb molts salts, desnivells i dificultats al llarg del circuit.

Finalment, esmentar que un dels punts tractats a la sessió va ser novament la intenció de celebrar una fira expositiva de les entitats i empreses esportives del municipi, tot i que la data final es tancarà a la pròxima reunió, previsiblement al mes de juny.