La comunitat cristiana de la Conca de Barberà ha participat activament aquest dissabte de la cerimònia de beatificació del metge i polític de Santa Coloma de Queralt, Marià Mullerat, assassinat a la rereguarda republicana el 1936 per la seva condició de fe i home d’església. El considerat màrtir, era alcalde i metge d’Arbeca (Garrigues) en el moment del seu assassinat.

La seva professió de fe com a home d’Església el va situar en una condició de perill a la rereguarda republicana. Mullerat va decidir no escapar i quedar-se a exercir de metge a Arbeca, en l’esclat de la Guerra Civil, fet que li va suposar la mort. Una branca de la seva família té encara vincles i residència a l’Espluga de Francolí.

Poblet i l’Arxiprestat de la Conca, presents

L’abat de Poblet, Octavi Vilà, ha estat un dels màxims dirigents de l’església catalana que, juntament amb els altres bisbes de Catalunya ha concelebrat l’eucaristia solemne de beatificació de Marià Mullerat.

L’ha presidit el prefecte per la Congregació per la Causa dels Sants, el cardenal Angelo Becciu, juntament amb l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol -que arriba al final del seu mandat- i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

També hi han assistit preveres, fidels i col·laboradors de les parròquies de l’Arxiprestat de la Conca de Barberà. La Parròquia de Santa Maria de Montblanc ho ha compartit a les xarxes socials, ja que alguns dels seus col·laboradors han participat de la litúrgia de l’acte.

La Parròquia de l’Espluga hi ha enviat, en la seva representació, tres germanes de la Comunitat Vedruna i membres del Consell Parroquial com Antoni Espasa, Contxita Saumell, M. Teresa Permiquel, i la presidena de la Confraria del Sant Enterrament, Roser Giñi.

RETRANSMISSIÓ EN DIRECTE

Els canals de ràdio i televisió de l’església catalana i espanyola han retransmès en directe la cerimònia de beatifiació des de la Catedral de Tarragona.