L’Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al teu Instrument (TLP) amb la col·laboració del Cor TLP preparen un projecte amb la cantautora catalana Judit Nedderman. També comptaran amb alguns dels menors estrangers no acompanyats que s’allotgen a l’Alberg Jaume I.

De moment, hi ha dos concerts programats. El primer serà el dissabte 18 de maig a dos quarts de nou del vespre a l’església de Sant Francesc de Montblanc coincidint amb les Festes de Sant Maties. A l’Espluga de Francolí, la proposta es podrà veure en el marc de la Festa Major el divendres 26 de juliol a dos quarts d’onze de la nit al Teatre del Casal.

La idea va sorgir de la junta de la TLP i la presidenta, Laura Poblet, ha assegurat als micròfons de l’EFMR que Nedderman “ho ha agafat amb moltíssimes ganes”. “Per a ella també és peculiar perquè estarem arranjant les seves peces per orquestra i ella s’hi sumarà amb la seva veu”, ha dit Poblet. Els músics interpretaran algunes peces del darrer disc de la cantautora Nua (2018) i cançons anteriors.

ÀUDIO: La presidenta de la TLP, Laura Poblet, explica les sensacions que té

El director de la TLP ja ha arranjat algunes peces i a l’assaig del mes de gener, els músics ja van tenir un primer contacte amb les partitures. Amb Nedderman assajaran un parell de vegades abans del concert de Montblanc, cap al mes d’abril o a inicis del mes de maig.

10 anys de la TLP

El 2018 la TLP va celebrar el desè aniversari. “L’any passat va ser un any de celebració, calia posar en valor el projecte“, ha explicat la presidenta. “Aquesta temporada la plantejàvem com a més convencional, però amb aquest projecte estem innovant”. El gran acte del desè aniversari va ser un concert al Celler de l’Espluga.

Aquesta temporada van fer un concert a Roquefort de Queralt i una sortida a la Vall de Boí amb una actuació a Taüll. Una vegada completada la primera dècada, Laura Poblet espera que el projecte “continuï evolucionant, però sense perdre la seva essència que és la gent”. El pròxim més de març, han convocat una assemblea per fer algun canvi dins de la junta.

ÀUDIO: Laura Poblet valora els 10 anys de la TLP