La nova pantalla interactiva de Turisme de l’Espluga instal·lada a la plaça de l’església el setembre passat ha patit aquest cap de setmana una acció vandàlica d’origen desconegut que li ha ocasionat importants destrosses.

El vidre frontal de la pantalla d’informació té senyals d’un fort impacte, dany que ha deixat completament inaccessible l’aparell. La pantalla interior però, segueix funcionant, encara que la destrossa del vidre no permet visualitar-ne els continguts.

Pantalla pionera a l’Espluga

Aquesta va ser la primera pantalla interactiva que es va instal·lar al municipi perquè els visitants hi puguéssin consultar la informació turística. Està situada al mig de la vila, a la plaça de l’Església, punt d’inici de la Ruta Templera i Hospitalera.

L’objectiu de l’element era fer de complement de l’Oficina de Turisme aportant informació bàsica sobre les propostes espluguines, com per exemple la mateixa Ruta Templera.

El vidre de la pantalla informativa de Turisme de l’Espluga, destruït. (Foto: Xavier Lozano)

El tòtem informatiu està connectat amb el web de turisme i es poden conèixer els diversos museus i espais d’interès, però també els restaurants i allotjaments de la vila. La pantalla va suposar una inversió d’uns 12.000 euros.