“Si jo hagués estat regidor d’Espluga Viva, hagués respectat la majoria i el canvi”, ha dit Francesc Sánchez als micròfons de l’EFMR, preguntat per si tindrà alguna línia vermella a l’hora de pactar després de les eleccions. Cal recordar que qui va obtenir més vots el 2015 va ser Som Espluga i Sánchez ha manifestat que s’hagués decantat per governar amb ells. L’ara candidat a l’alcaldia per la FIC ja va ser regidor d’Espluga Viva entre els anys 2011 i 2015.

La Federació d’Independents de Catalunya (FIC) va aprovar dissabte passat en assemblea la constitució de la FIC de l’Espluga de Francolí. D’aquesta manera, es confirma que la formació municipalista podrà concórrer les eleccions del 26 de maig amb Francesc Sánchez com alcaldable.

Assemblea de la Federació d’Independents de Catalunya a Montblanc, aquest 23 de febrer. (Tac12)

“La FIC no és un grup independentista”

Preguntat per quina ideologia seguiria la FIC, Sánchez ha assegurat que “els municipis hem de ser allò que els conformen, és a dir, les persones. Nosaltres no anem sota la bandera de cap partit“. L’alcaldable també ha recordat quan va ser regidor, va votar a favor de col·locar una estelada l’11 de setembre i Convergència va fer-ho en contra. “Sempre que la majoria del poble estigui a favor, nosaltres votarem a favor”, ha assegurat Sánchez. També ha deixat clar que la FIC no és un grup independentista, sinó municipalista.

L’ocupació, el comerç, el turisme i l’habitatge seran els “puntals” de la candidatura de la FIC a l’Espluga segons l’alcaldable.  

ÀUDIO: Entrevista al cap de llista de la FIC de l’Espluga, Francesc Sánchez

Llista cremallera

Sobre la llista que presentarà la FIC a l’Espluga, Francesc Sánchez ha dit que ja tenen diversos noms. “Intentem integrar tot el poble”, ha explicat a l’EFMR. La presentació es farà en poques setmanes i serà una llista cremallera. En aquest sentit, qui ocuparà el número 1, ha fet una crida perquè les dones s’impliquin més en política.

D’altra banda, dissabte també es va anunciar que a Montblanc, Toni Gutiérrez repetirà com a alcaldable de la formació, i aspira a mantenir el regidor que ara té la formació al consistori. També hi haurà llista de la FIC a Pira, un dels municipis on fa anys que la formació governa, així com també a Santa Coloma de Queralt. Asseguren que estan treballant en la confecció de més candidatures a la comarca, que anunciaran en les pròximes setmanes.

ÀUDIO: Toni Gutiérrez anuncia que presentaran noves candidatures a la Conca de Barberà

El montblanquí Toni Gutiérrez va presidir aquest 23 de febrer l’Assemblea de la FIC a Montblanc. (Tac12)