L’Espluga viurà, des del dijous 28 de febrer i fins al dimarts 5 de març, la 37a edició del Carnaval mantenint la programació d’actes, però proposant novetats en l’arribada i el comiat del carnestoltes.

El Carnestoltes arribarà a l’Espluga el dijous a les 6 de la tarda a la plaça de la Vila amb un acte més solemne a l’Ajuntament de l’Espluga des d’on oferirà uns parlaments per encetar els dies de disbauxa. El protagonista del Carnaval enguany estrenarà un nou vehicle que, des de la Comissió Cívica del Carnaval, es treballarà en els pròxims anys per assolir una carrossa més moderna, còmoda i adaptada als actuals carnestoltes vius. Pel que fa al comiat del carnestoltes el dimarts 5, l’acte de la crema de les seves despulles, la lectura del testament i l’entrega de premis es desplaçarà a la plaça de la Vila.

La festa espera omplir de nou els carrers de l’Espluga dissabte amb la Rua de les 1000 disfresses, malgrat que en els darrers anys la participació s’hagi distanciat de la xifra de l’eslògan. Es repartiran gairebé 5.000 euros en premis per a les millors disfresses i carrosses, 2.850 a la desfilada del pavelló i 2.000 de la rua.

Gairebé 5.000 euros en premis

La comparsa Entre Amics i Parents va guanyar la desfilada del 2018

Pel que fa a la rua, la 37a edició proposa el mateix recorregut dels darrers anys i començarà a dos quarts de 7 de la tarda, per bé que la concentració als carrers Priorat i Segarra serà a les 6. En acabar el recorregut per diversos carrers de la Vila, les carrosses s’ubicaran uns minuts a la plaça Montserrat Canals, just abans d’entrar al sopar del pavelló del Casal. En aquest cas, la comissió organitzadora ha optat enguany pel servei de càtering de l’Art Restaurant de l’Espluga.

Com ja és un clàssic, després del sopar se celebrarà la desfilada de disfresses a la passarel·la del pavelló, on la festa continuarà amb DJ Carlos Salguero i Mkao. Les inscripcions per participar al carnaval espluguí estaran obertes fins al dimarts 26 de febrer a l’Ajuntament i els tiquets del sopar fins al dijous 28 a l’Oficina de Turisme.

Consulta el programa d’actes

Diumenge, a les 6 de la tarda, el Carnaval tornarà a citar els més petits al pavelló del Casal amb l’espectacle infantil “La Festa dels Més Tumacat” a càrrec de la Companyia Més Tumacat. Pel que fa als actes de dimarts, com és habitual, començaran a la Residència Jaume I amb la desfilada infantil a partir de les 6 de la tarda. Enguany, la comissió cívica espera congregar més vídues per plorar la pèrdua del Carnestoltes i acompanyar-lo en forma de comitiva fúnebre. Per aquest motiu, el repartiment d’escudella a la plaça de la Vila començarà per a les persones que vagin disfressades de vídua. Els actes acabaran dimarts amb el sopar de comparses al Bar del Casal.