Entitats feministes de la Conca de Barberà volen fer del pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones, una jornada de lluita amb actes a la comarca durant el matí i reforçar la convocatòria de manifestació unitària a Tarragona. Per primera vegada, els actes s’estan organitzant des d’un comitè de vaga i proposaran activitats prèvies per conscienciar la ciutadania.

“Necessitem que el carrer doni senyals que aquesta lluita és viva, que tot just comencem però que no pararem fins que no ho aconseguim”, manifesta Marta Veses Ferrer, una de les integrants del nou comitè. Les entitats insten a la ciutadania a reaccionar i reclamen que sigui una vaga de consum, de producció, de cures i estudiants.

Una de les integrants del col·lectiu destaca la importància de la vaga

El col·lectiu, que s’ha reunit a l’Ateneu Popular de la Conca de Barberà, està format per persones a títol individual, però també compta amb la representació del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal, Endavant o CGT.

Per ara ja han concretat una jornada informativa el 20 de febrer al Casal d’entitats de Montblanc amb el títol “Les dones parem el món, suma-t’hi”. Un dels objectius del comitè, com també d’aquesta primera activitat, és donar context a la vaga i reivindicar la necessitat de participar-hi, tant les dones com els homes.

En aquesta primera xerrada també s’explicaran els drets dels treballadors per poder sumar-s’hi. Així, el 8M volen visibilitzar que l’entorn local també s’atura. A més a més, preveuen més actes previs, com per exemple difondre la informació als instituts de la comarca.